
Också personer som är på diet ska få njuta av fettisdagen, läste jag idag i Aftonbladet. "Fantastiska semlor som är betydligt nyttigare men smakar lika gott. Dinkelsikt, solrosfrön, och linfrön sänker GI-värdet betydligt", säger GI-experten Ulrika Davidsson. Fast minen på hennes barn när de prövar GI-semlan talar ett helt annat språk....
Än värre blir det med Atkins-semlan. Gör så här, "en stor skål grädde - basta! Söta med sockerersättning. Och häll på nötter. Räcker inte det för semmelkänslan kan du på egen risk, steka två ägg och lägga grädde emellan.....
Stenålderssemlan var lite cool tycker jag; Ta ytterst lite surdegsbakat fullkornsbröd och skär i två skivor. Fyll med mycket grädde och toppa med hasselnötter och mandlar. Tänk också på att baka brödet utan socker och med smör eller djurfett istället för olja.
Suck suck suck! Tacka vet jag en äkta semla, eller fastlagsbulle som man säger på Åland. 2, eller kanske 3 har det blivit idag, MUMS!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar